07 sep | MOA - De juridische aspecten van privacy en onderzoek

12 dec 2016
schrijfjehierin deelnemerslijst

 

INLEIDING

Er gelden steeds meer (strengere) regels met betrekking tot de omgang met persoonsgegevens. Zo treedt in 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking. Die verordening stelt meer en specifiekere eisen aan de rechtmatige omgang met persoonsgegevens. Tijdens deze cursusdag zal worden ingegaan op juridische aspecten die meer en meer onderdeel gaan uitmaken van een integere omgang met persoonsgegevens van opdrachtgevers en (eigen) panels, bij onderzoek.

We bespreken behalve de Algemene Verordening Gegevensbescherming ook de Telecommunicatiewet en de Wet bescherming persoonsgegevens. We kijken naar welke impact deze regelgeving heeft op het doen van onderzoek en er worden praktische handvatten geboden om binnen uw eigen organisatie om te gaan met de nieuwe eisen.

INHOUD

  • 2018: Algemene Verordening Gegevensbescherming en onderzoek: wanneer welk regime en hoe effectief gegevens te anonimiseren
  • De Wet bescherming persoonsgegevens en onderzoek: het light regime
  • Telecommunicatiewet: hoe zit het met cookies en digital analytics?
  • Onderzoekprincipes zoals vastgelegd in de Gedragscode voor Onderzoek en Statistiek
  • Beveiliging en datalekken
  • Toelichting op bewerkersovereenkomst (neem gerust een eigen case mee om met directe toetsing van de docent een bewerkersovereenkomst voor te bereiden)

DOEL

Bekend worden met de implicaties van de juridische consequenties van de nieuwe wet- en regelgeving die in 2018 ingaat. 

DOELGROEP

Compliance medewerkers, juristen, kwaliteitsmedewerkers, cliëntservice directors, onderzoekers die in de dagelijkse praktijk met privacy en integriteitsaspecten in onderzoek te maken hebben.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Locatie MOA, Kingsfordweg 151, Amsterdam (Regus gebouw)
Tijd 10.00-16.30 uur
Workshopleider alexander singewald Alexander Singewald
Niveau Deze workshop is voor deelnemers die met het onderwerp: ‘Weinig ervaring hebben (A niveau)’
Beoordeling: 8
Hoe is de MOAcademy opgebouwd? 80% theorie en 20% praktijk
Max. aantal deelnemers 15

KOSTEN

MOA-leden* € 370,-- excl. BTW
Logeion, VBO- en VSO-leden € 370,-- excl. BTW
Niet-leden € 570,-- excl. BTW
Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.

schrijfjehierin deelnemerslijst

 

Aanmelden Cloutoday