13 feb | MOA - De juridische aspecten van privacy en onderzoek

INLEIDING

Er gelden steeds meer (strengere) regels met betrekking tot de omgang met persoonsgegevens. Zo treedt in 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking. Die verordening stelt meer en specifiekere eisen aan de rechtmatige omgang met persoonsgegevens. Tijdens deze cursusdag zal worden ingegaan op juridische aspecten die meer en meer onderdeel gaan uitmaken van een integere omgang met persoonsgegevens van opdrachtgevers en (eigen) panels, bij onderzoek.

We bespreken behalve de Algemene Verordening Gegevensbescherming ook de Telecommunicatiewet en de Wet bescherming persoonsgegevens. We kijken naar welke impact deze regelgeving heeft op het doen van onderzoek en er worden praktische handvatten geboden om binnen uw eigen organisatie om te gaan met de nieuwe eisen.

schrijfjehierin deelnemerslijst

INHOUD

  • 2018: Algemene Verordening Gegevensbescherming en onderzoek: wanneer welk regime en hoe effectief gegevens te anonimiseren
  • De Wet bescherming persoonsgegevens en onderzoek: het light regime
  • Telecommunicatiewet: hoe zit het met cookies en digital analytics?
  • Onderzoekprincipes zoals vastgelegd in Gedragscode
  • Beveiliging en datalekken
  • Toelichting op bewerkersovereenkomst (neem gerust een eigen case mee om met directe toetsing van de docent een bewerkersovereenkomst voor te bereiden)

DOEL

Bekend worden met de implicaties van de juridische consequenties van de nieuwe wet- en regelgeving die in 2018 ingaat.

DOELGROEP

Compliance medewerkers, juristen, kwaliteitsmedewerkers, cliëntservice directors, onderzoekers die in de dagelijkse praktijk met privacy en integriteitsaspecten in onderzoek te maken hebben.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Workshopleider alexander singewald Alexander Singewald
Niveau Deze workshop is voor deelnemers die met het onderwerp: ‘Weinig ervaring hebben (A niveau)’
Hoe is de MOAcademy opgebouwd?         80% theorie en 20% praktijk
Beoordeling 7,9
Max. aantal deelnemers 15

 

  • MOA
    Regus gebouw, Teleport Towers       
    Kingsfordweg 151
    1043 GR Amsterdam
    Tel. 020 – 5 810 710

     

     









    Grotere kaart weergeven

    Komt u met het openbaar vervoer of met de auto? Wilt u meer weten over parkeren? Klik

  • Aanvang van de MOAcademy is 10.00 uur. De workshop duurt tot 16.30 uur.
  • MOA-leden* € 370,-- excl. BTW
    Logeion, VBO- en VSO-leden € 370,-- excl. BTW
    Niet-leden € 570,-- excl. BTW
    Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen

     

    * Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.
  • Annuleringsvoorwaarden
    Tot 14 dagen voor aanvang van de workshop/cursus kun je uitsluitend schriftelijk of per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) annuleren. Wij brengen dan alleen € 45,- (excl. BTW) in rekening. Bij annulering binnen 14 dagen ben je het volledige bedrag verschuldigd. Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven. De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is. Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.

    Softwaregebruik bij MOAcademy workshops
    Indien het gebruik van een computer en specifieke software noodzakelijk is dan zal de MOA dit vooraf bij de cursusinformatie aangeven. De cursist en het bedrijf waar de cursist werkzaam is, zijn ervoor verantwoordelijk dat een licentie ook offline buiten het eigen netwerk werkzaam is. Indien licenties op concurrent users gebaseerd zijn, kan dit een probleem opleveren. Neem dan contact op met je eigen ICT-afdeling om dit probleem te verhelpen. Dit probleem speelt wat vaker bij grote bedrijven. Indien er binnen jouw organisatie geen ICT-afdeling aanwezig is kan je er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat het gebruik van de software buiten het eigen netwerk geen probleem zal opleveren. Een oplossing om dit probleem te omzeilen is om een privé-laptop mee te nemen met een proefversie van de software, dan weet je zeker dat het programma zal gaan werken voor de duur van de proeftijd.
  • Iedere deelnemer aan een MOAcademy ontvangt een certificaat van deelname.

 

schrijfjehierin deelnemerslijst

Aanmelden Cloutoday