14 feb | MOA - Agile, Scrum, Lean

INLEIDING

Agile, Scrum, Lean; wat is het eigenlijk? Is het allemaal hetzelfde of zijn er verschillen? Met Agile kun je je organisatie wendbaarder maken om beter op de steeds veranderende klantwensen in te spelen. Maar hoé doe je dat? En waar komen deze ideeën vandaan? Krijg inzicht in deze nieuwe methoden en de filosofie erachter.

schrijfjehierin deelnemerslijst

INHOUD

Van oorsprong komt Agile uit de softwareontwikkeling. Echter, de principes, methodes en werkwijzen zijn veel breder inzetbaar. Voordeel van deze methode is dat hernieuwde inzichten van een klant vroegtijdig worden gesignaleerd en in het ontwikkeltraject kunnen worden meegenomen. Het is een flexibele methode. Zo ontstaat er op efficiënte wijze een product of proces dat volledig aan de wensen van de klant voldoet. Agile hanteert veel dezelfde principes als Lean. Tijdens deze opleiding leren deelnemers de overeenkomsten tussen beide methodes te benoemen.

LEERDOELEN

Na het volgden van deze introductietraining kan de deelnemer in ieder geval antwoord geven op de volgende vragen:

 • Wat is Agile?
 • Wat is Lean?
 • Wat zijn de verschillen en overeenkomsten?
 • Wat is de Agile Mindset?
 • Hoe kan het mijn organisatie helpen?
 • Hoe organiseer ik mijn werk en ondersteunende processen om een Agile organisatie te worden?
 • Hoe laat ik mijn organisatie leren?

DOELGROEP

 • Iedereen die geïnteresseerd is in Agile, of tijdens zijn werk te maken heeft met Agile of scrum teams.
 • Medewerkers die direct of indirect bij Agile bewegingen worden betrokken of deze zelf willen initiëren.
 • De training wordt gegeven op hbo-niveau.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Workshopleider ArneBax130  Arne Bax
Niveau Deze workshop is voor deelnemers die met het onderwerp: ‘Weinig ervaring hebben (A niveau)’ en ‘Enige ervaring hebben (B niveau)
Hoe is de MOAcademy opgebouwd?  70% theorie en 30% praktijk
Beoordeling 8,5
Max. aantal deelnemers 15

 

 • MOA
  Regus gebouw, Teleport Towers       
  Kingsfordweg 151
  1043 GR Amsterdam
  Tel. 020 – 5 810 710

   

   

  Grotere kaart weergeven

  Komt u met het openbaar vervoer of met de auto? Wilt u meer weten over parkeren? Klik

 • Aanvang van de MOAcademy is 10.00 uur. De workshop duurt tot 16.30 uur.
 • MOA-leden* € 370,-- excl. BTW
  Logeion, VBO- en VSO-leden € 370,-- excl. BTW
  Niet-leden € 570,-- excl. BTW
  Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen

   

  * Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.
 • Annuleringsvoorwaarden
  Tot 14 dagen voor aanvang van de workshop/cursus kun je uitsluitend schriftelijk of per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) annuleren. Wij brengen dan alleen € 45,- (excl. BTW) in rekening. Bij annulering binnen 14 dagen ben je het volledige bedrag verschuldigd. Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven. De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is. Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.

  Softwaregebruik bij MOAcademy workshops
  Indien het gebruik van een computer en specifieke software noodzakelijk is dan zal de MOA dit vooraf bij de cursusinformatie aangeven. De cursist en het bedrijf waar de cursist werkzaam is, zijn ervoor verantwoordelijk dat een licentie ook offline buiten het eigen netwerk werkzaam is. Indien licenties op concurrent users gebaseerd zijn, kan dit een probleem opleveren. Neem dan contact op met je eigen ICT-afdeling om dit probleem te verhelpen. Dit probleem speelt wat vaker bij grote bedrijven. Indien er binnen jouw organisatie geen ICT-afdeling aanwezig is kan je er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat het gebruik van de software buiten het eigen netwerk geen probleem zal opleveren. Een oplossing om dit probleem te omzeilen is om een privé-laptop mee te nemen met een proefversie van de software, dan weet je zeker dat het programma zal gaan werken voor de duur van de proeftijd.
 • Iedere deelnemer aan een MOAcademy ontvangt een certificaat van deelname.

 

schrijfjehierin deelnemerslijst

Aanmelden Cloutoday