Op 3 juni organiseert de MOA Profgroep Sensorisch Onderzoek, een introductie-sessie Sensorisch Onderzoek.

De MOA heeft samen met docenten & experts van de Inholland Academy en experts uit de voedingsmiddelenindustrie een gevarieerd cursusaanbod Sensorisch Onderzoek ontwikkeld.

Professionaliseer jezelf op het gebied van Sensorisch Onderzoek in de voedingsmiddelenbranche. Onze cursussen zijn zeer praktijkgericht en focussen op verschillende vakgebieden binnen Sensorisch Onderzoek zoals kwaliteitscontrole, marketing en productontwikkeling.

Feedback Company groeit, bouw jij mee?

Ben jij een marktonderzoeker die heel blij wordt van klantcontact, meedenken, meten én van duiken in data? Als marktonderzoeker bij Feedback Company ben jij de spil tussen onze klanten en de IT-afdeling. Je bent een onderzoeker die onderzoek niet als doel ziet, maar als middel. Onderzoeks oplossingen voor het verbeteren van reputatie, interne processen of juist als marketinginstrument om het imago te verbeteren.

Zo blijkt uit onderzoek van I&O Research. De helft van de Nederlanders denkt dat de economie de komende twaalf maanden zal verslechteren, eind maart was dit nog 90 procent. Tegelijkertijd beoordelen vier op de tien Nederlanders (43 procent) de huidige Nederlandse economische situatie als tamelijk slecht of heel slecht.

Validators introduceert EmotionFlow, een online neurotool waarmee je visuele content eenvoudig test op emotionele beleving. Toevoeging van Artificial Intelligence aan Facial Coding maakt analyse van gezichtsuitdrukkingen betrouwbaarder en voor meer toepassingen bruikbaar. Respondenten nemen namelijk deel in hun eigen natuurgetrouwe setting: thuis op de bank of onderweg.

In 2 dagdelen op 29 juni en 1 juli organiseert de MOA de online MOAcademy "Datavisualisatie en storytelling" met Robert van Ossenbruggen als workshopleider. 

An increasing number of our rich cultural heritage are available in digital formats. Humanities scholars have therefore added AI and other computational techniques to their research methods. In her PhD thesis, Myriam Traub explores sources of bias in data and tools used by humanities scholars.

De coronacrisis gaat de zomer bepalen, maar wel met een andere ondertoon dan we nog maar een paar weken geleden dachten. We mogen meer en we willen ook meer. Maar de afgelopen periode heeft er nogal ingehakt en wat de toekomst brengt… wie zal het zeggen? We vroegen het weer aan een aantal bureaudirecteuren. Deze keer Stephanie Groot en Augusta Zweekhorst van Bureau Fris, Jan Güse van Axon Healthcare en Marit Klooster van Ruigrok Netpanel.

In de laatste Clou besteedden we veel aandacht aan Generatie Z, een onderwerp dat leeft. En dat geldt des te meer voor de huidige lockdown-tijd waarin jongeren met nog meer nieuwsgierigheid (en onzekerheid) naar de toekomst kijken. Reden voor Catelijne Rutten en Pamela Potters van Nwsgrg en Pam Onderzoek om - via de online-tool Whereby - een kwalitatief onderzoek onder jongeren uit te voeren. Nog voor premier Rutte ze gisteravond opriep om hun mening te geven!

Wereldwijd uploaden mensen dagelijks meer dan 100 miljoen foto’s naar Instagram. Daarin worden regelmatig, bewust of onbewust, ook merkproducten afgebeeld. Met de toenemende populariteit van visuele sociale media zoals TikTok en Instagram, zorgen mensen dus voor steeds meer visuele merkgerelateerde content. En dat draagt bij aan de merkbeleving. Belangrijk dus om hier zicht en grip op te krijgen.

Negen op de tien Nederlanders voelt niets voor een volledig zelfrijdende auto (91%). Gebrek aan vertrouwen en de wens om controle te houden zijn de belangrijkste redenen hiervoor. Dit blijkt uit de Smart Car Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 6.000 Nederlanders.

Aanmelden Cloutoday