Actueel

Actueel

Heeft u een actueel onderwerp?

Wilt u een actueel onderwerp aandragen voor de ClouToday nieuwsbrief en website? Laat het ons weten en stuur uw bijdrage naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vanaf 6 september organiseert MOA de korte opleiding Digital- en Webanalytics. In deze korte opleiding wordt praktische ervaring opgedaan met alle veelgebruikte webanalyse tools en oplossingen zoals Google Analytics, Adobe Analytics, tagmanagement, A/B testing tools en conversie optimalisatie. De leergang bestaat uit 4 dagen: 

Wat waren de tien gouden regels voor onderzoek en statistiek? De MOA, Center for Marketing Insights, Research & Analytics, heeft in samenwerking met VBO en VSO de Gedragscode voor Onderzoek en Statistiek ontwikkelt. 

Nederland exporteerde in 2016 voor 42,4 miljard euro aan zakelijke diensten zoals zakelijke adviesdiensten, marktonderzoek, accountancydiensten, R&D-diensten, ingenieursdiensten en juridische diensten. Zakelijke diensten zijn daarmee de meest uitgevoerde diensten door Nederland.

Op 19 september organiseert de MOA de MOAcademy Strategic Competitive Intelligence met Joséph Rodenberg als workshopleider. Deze workshop is bestemd voor strategen, marketeers, marktonderzoekers, business developers, innovators, trendwatchers, insight managers en andere professionals.

Hans Lingeman zet in een artikelenserie, die in dit nummer begint, de marktonderzoeker en zijn brein centraal. Wat houdt het vak nou echt in? Wat is de rol van de marktonderzoeker?

Marktonderzoeksbureaus in België hebben op dit moment openstaande vacatures, waarvoor men niet gemakkelijk de juiste kandidaten vindt. Is dat een recent probleem, wat zijn de oorzaken en hoe lossen de bureaus dit op?

De MOA lanceert Fair Data. Een keurmerk dat consumenten inzicht biedt in welke (onderzoek)organisaties op verantwoorde wijze met data en persoonsgegevens omgaan. Met het Fair Data-keurmerk wil de MOA consumenten zekerheid bieden in het groeiende debat en de zorgen over privacy en data.

Het is een instituut, al meer dan 40 jaar. Een graadmeter, de ontdekker van nieuwe ontwikkelingen, een leidraad voor de onderzoekspraktijk. Het MOA Jaarboek. Al 37 jaar is Fred Bronner erbij betrokken, waarvan 33 edities als hoofdredacteur. Hij is het voorbeeld van de wetenschapper die de praktijk kent, en overtuigt van het feit dat die praktijk moet bouwen op de wetenschap.

Eerlijk zullen we alles delen. De behoefte aan eerlijk en transparant datagebruik leeft niet alleen in Nederland. Aan de MOA-introductie van Fair Data ging een Brits traject vooraf. Ook in Engeland en Amerika wordt er volop aan gewerkt.

Dit jaar werd voor het eerst de MOAward uitgereikt voor de beste Digital & Webanalist. Genomineerden waren Benjamin Dalmulder (Digital Data Strategist RNW Media), Timothy Dieduksman (Data analist bij ING) en Marc Tollens (Digital Analytics Manager bij Air France KLM). Hij won de award op 7 juni jl. In het ronde-tafelgesprek helpen ze graag een aantal misverstanden over hun vak uit de wereld.

Aanmelden Cloutoday