Onderzoek

Onderzoek

Heeft u nieuws over een onderzoek?

Heeft u een interessant onderzoek uitgevoerd of gelezen en wilt u de resultaten met ons delen? Stuur uw bijdrage voor de ClouToday nieuwsbrief / website naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Consumenten hebben steeds minder vertrouwen in wat merken online doen. Veel bedrijven worstelen daarmee. Bijna de helft van de Nederlanders (46%) is terughoudend – op het achterdochtige af – als het gaat om het monitoren van hun online activiteiten. Zelfs als het hun leven gemakkelijker maakt, hebben ze het liever niet. Ze verkiezen privacy boven gemak. 

Het luistervolume vertoont over de dag heen een specifiek patroon. Uit de meest recente versie van het Audio Distributie Onderzoek (ADO) van Stichting NLO (Nationaal Luister Onderzoek), blijkt evenwel dat live radio de dominante audiovorm is, zowel overdag als in de avond- en nachtelijke uren. Live radio heeft overdag een aandeel van meer dan 80%. ADO is uitgevoerd door GfK onder ruim 5.300 respondenten van 13 jaar en ouder.

Nederlanders zijn niet slechter gaan betalen door de economische crisis. In de afgelopen tien jaar betaalden zelfs méér mensen hun rekening op tijd. Ook staan mensen steeds minder vaak rood op hun rekening. Dat blijkt uit een analyse van tien jaar betaalonderzoek in Nederland door gerechtsdeurwaarder- en incasso-organisatie GGN en kenniscentrum Nibud.

Inspiratie opdoen voor nieuwe recepten via online kanalen is in opkomst. Vooral bij vrouwen zijn foodblogs en -vlogs populair aan het worden. Inspiratie opdoen verloopt nu nog vooral via traditionele kanalen.

Uit een peiling van I&O Research blijkt dat de steun voor de nieuwe inlichtingenwet de afgelopen maand is afgenomen. Het parlement heeft eerder dit jaar in ruime meerderheid met een nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten ingestemd.

Dat verse groenten gezond zijn, is een open deur. Maar hoe kijken diëtisten en consumenten aan tegen voedingsmiddelen als pindakaas, kokosolie, rode wijn, verse jus, roomboter, honing en ontbijtkoek? Samen met de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) heeft Ruigrok Netpanel in kaart gebracht wat Nederlandse consumenten zien als wel en niet gezond en hoe diëtisten over dezelfde voedingsmiddelen denken.

We luisteren dagelijks gemiddeld 190 minuten naar audio en daarbinnen heeft live radioluisteren een aandeel van 76%. De muziekdiensten zoals Spotify of Deezer moeten genoegen nemen met een aandeel van 12%. Dat is een van de vele uitkomsten van het Audio Distributie Onderzoek (ADO) 2017 van de Stichting NLO (Nationaal Luister Onderzoek).

Spotler, ontwikkelaar en leverancier van e-mailmarketing software, lanceert de vijfde editie van het Nationaal E-mail Onderzoek.

De 2017-editie van de 'Consulting Salary Survey’ is onlangs uitgebracht. Het onderzoeksrapport geeft inzicht in salarissen, bonussen en HR trends in de top van de adviesbranche. Ruim 700 consultants hebben deelgenomen aan de enquête.

Op 25 mei 2018 treedt in de Europese Unie de Algemene verordening gegevensbescherming in. Deze wetgeving stelt aanmerkelijk strengere eisen aan het verzamelen van consumentendata. De mate waarin Europese ondernemingen zijn voorbereid op de General Data Protection Regulation laat grote verschillen zien.

Aanmelden Cloutoday