NBTC Holland Marketing - Data scientist

NBTC Holland Marketing is op zoek naar een: Data scientist  (40 uur )

Jouw rol

Met jouw analytisch denkvermogen ga jij ons helpen met het ontsluiten en combineren van toeristisch gerelateerde datasets/databronnen.

Je modelleert de gestructureerde en ongestructureerde data en met behulp van moderne (statistische) technieken en methodes vind je verbanden die je kunt gebruiken om tot betere resultaten te komen ten behoeve van de bestemming Nederland en betrokken partners.

De technieken en methodes die je gebruikt lopen uiteen, van hypothese testen en regressie analyses tot datamining en forecasting.

Daaropvolgend maak je aantrekkelijke visuele rapporten die in één oogopslag de actionable insights laten zien en ben je in staat om hierover effectief te communiceren met je directe collega’s.

Jouw werkomgeving

Binnen NBTC werken researchers en digital marketeers nauw samen aan het ontwikkelen van market insights middels diverse data projecten. Daarbij neemt Big data een steeds belangrijkere plaats in. Binnen deze activiteiten en projecten zul je verschillende rollen en verantwoordelijkheden hebben. Omdat we een agile aanpak hanteren bij deze projecten verwachten we van jou een zelfde houding. 

Wat breng je mee

Met je hbo/academische opleiding op het gebied van business analytics/intelligence, wiskunde, econometrie, informatiekunde of een andere bedrijfskundige opleiding met een informatie-technologische component heb jij eerste werkervaring opgedaan en ben je toe aan een tweede loopbaan stap. 

Je hebt hierbij in de praktijk gewerkt aan kwantitatief onderzoek, data mining, patroonherkenning en voorspellende analyses binnen een marketing georiënteerd bedrijf. Je weet hoe inzichten uit data bij kunnen dragen aan beslisprocessen en je hebt al eerder aantrekkelijke dashboards en visuals gemaakt die marketeers een stap verder hebben geholpen. Vanzelfsprekend ben je ervaren met statistiek programma’s (SPSS), data management en analyse systemen.

Om succesvol te zijn in deze nieuwe rol binnen NBTC ben je:

 • Van nature gestructureerd
 • Gedreven en actiegericht
 • Communicatief vaardig
 • Leergierig en nieuwsgierig
 • Inventief

Wij bieden

 • Een marktconform salaris
 • Een premievrij pensioen
 • Een arbeidsovereenkomst voor, in eerste instantie, de duur van één jaar
 • 31 verlofdagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband
 • Volledige reiskostenvergoeding woon-werk verkeer bij reizen met OV
 • Een brede, uitdagende baan met inhoudelijke ontwikkelingsmogelijkheden
 • De kans om het leukste product van Nederland te vermarkten: Nederland zelf
 • Een inspirerende werkomgeving op ons hoofdkantoor in Den Haag (naast Station Ypenburg).

Over ons

NBTC Holland Marketing is verantwoordelijk voor de branding en marketing van Nederland in binnen- en buitenland. Via het merk 'Holland' zet NBTC Nederland op de kaart als aantrekkelijke bestemming voor vakanties, zakelijke bijeenkomsten en congressen.

Voor de wereldwijde promotie van Nederland zijn wij actief in Europa, Amerika en Azië. Op het hoofdkantoor in Den Haag (40 medewerkers) wordt de marketingstrategie voor ‘Holland’ bepaalt en samen met onze internationale vestigingen (35 medewerkers) benaderen wij vervolgens onze doelgroep via doelgerichte marketingcampagnes. 
Om dit goed te kunnen doen besteden wij veel aandacht aan het volgen van marktontwikkelingen en het uitvoeren van marktonderzoek (onder meer bereik- en conversiemetingen) om daarmee de effectiviteit van onze marketing activiteiten te verhogen. Data analyses zullen hierbij een steeds belangrijker aandeel van het onderzoeksproces zijn. Zeker als het aankomt op het verklaren van consumentengedrag en het voorspellen en beïnvloeden daarvan. 

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende rol? Als je overtuigd bent van je eigen kwaliteiten en een goede bijdrage kunt leveren aan het ontwikkelen van een datastrategie voor de destinatie Holland dan komen wij graag met je in contact! 

Reageer voor maandag 13 november 2017 met daarin vermeld per wanneer je beschikbaar bent via:
https://ess.holland.com/PSPOnlineSollicitatieModule/SingleStepApplicationSollicitatie.aspx?v=VA96&r=7EDC8778-C68D-433D-9D2E-AAB855E762BC

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kees van der Most, Manager Research, via (+31) (0)70 370 57 05.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Aanmelden Cloutoday