Perspective Marketing Research & Analytics Bureau van het jaar 2017

Perspective is bij de uitreiking van de MOAwards 2017 gisteravond in Zandvoort uitgeroepen tot Marketing Research & Analytics Bureau van het jaar.

Markus Leineweber, mede-oprichter van Perspective, viel dubbel in de prijzen: hij is ook verkozen tot Insights Professional onder de bureaus.

‘Als er één bedrijf is dat het anders wil doen, dan is het Perspective’. Zo oordeelde de jury over het bureau uit Amsterdam tijdens de tiende uitreiking van de MOAwards 2017. “Wij dagen het vak graag uit”, liet Leineweber weten. “Want als wij op meer strategisch niveau mee willen, moeten wij als onderzoekers meer de leidende rol pakken. Wij willen de coolste mensen zijn binnen het bedrijf van de klant. Dat zijn we nu niet altijd.”

Onder bedrijfsonderzoekers mocht Barbara Nieuwenhuijs van farmaceutisch bedrijf Roche de prijs voor Insights Professional aan bedrijfszijde in ontvangst nemen. Zij nam de gelegenheid om dankbaarheid te tonen voor de aandacht voor haar vakgebied ‘healthcare’. “Onze sector heeft met veel strenge regels te maken. Dat zorgt nog weleens voor de aanname dat wij achterlopen in innovatie. Leuk om hier eens in een achter daglicht te staan”, zei Nieuwenhuijs.

De prijs voor Young Talent van het jaar 2017 ging naar Judith ten Bokkel van Kantar TNS. “Een ambitieuze, prestatiegedreven onderzoeker die altijd op zoek is naar verbeteringen,” zo omschreef de jury Ten Bokkel.

Voor het eerst is dit jaar bij de MOAwards ook de beste Digital & Webanalist bekroond, een nieuwe categorie bij de belangrijkste vakprijzen in de marktonderzoekbrache. Marc Tollens van Air France/KLM was de gelukkige winnaar. De jury ziet in Tollens ‘een vrije denker die, als hij helemaal de vrije hand zou hebben, KLM helemaal zou willen herprogrammeren’.

De Wetenschapsprijs van het jaar 2017 ging naar het artikel ‘Oorzaken en gevolgen van het terugsturen van online aankopen’. Een analyse van de hand van Alec Minnema, Tammo Bijmolt en Sonja Gensler. Met de verrassende bevinding dat het terugsturen van online aankopen niet per se negatief is, maar de band met de winkel juist kan versterken.

Voor de tweede keer in de geschiedenis van de MOAwards is dit jaar ook een MOA Oeuvre Award uitgereikt: Fred Bronner werd ten overstaande van zijn vakgenoten op het schild gehesen. Namens de MOA dankte Bart Nauta (oud-voorzitter MOA) de hoofdredacteur van het MOA Jaarboek voor zijn bijdrage aan het vak, met name het slaan van de brug tussen wetenschap en praktijk.

De MOAwards, de belangrijkste prijzen voor de onderzoekbranche, zijn gisteren uitgereikt in Beachclub Vooges in Zandvoort. Prijzen vielen in de categorieën Marketing Research & Analytics Bureau, Insights Professional Bureauzijde, Insights Professional Bedrijfszijde, Digital en Webanalist, Wetenschap en Young Talent.

 

Lees hier het juryrapport.

Voor meer informatie over de MOAwards zie: www.moawards.nl of via de MOA:
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / T: 020 – 581 07 10

Aanmelden Cloutoday