Atleten verslaan celebrities in emotionele Super Bowl

Onlangs heeft onderzoeksbureau System1 (voorheen BrainJuicer) live alle commercials die rondom de Super Bowl zijn uitgezonden getest onder consumenten. Welke commercials hebben de meeste impact gehad?

Elk jaar test System1 Research alle Super Bowl commercials live tijdens de wedstrijd. Voorafgaand aan de Super Bowl LII was er door experts voorspeld dat humor, wat de nationale kijkers zou verbinden, de grote winnaar zou zijn. Maar tijdens de Super Bowl werd duidelijk dat de beste emotionele scores gehaald zijn door juist de inspirerende commercials, met NBC's focus op de Amerikaanse Olympische atleten als uitblinkers. 

Drie vrouwen, skiërs Mikaela Shiffrin en Lindsey Vonn en snowboardster Chloe Kim, spelen de hoofdrol in de commercials waarin hun inspirerende verhaal wordt verteld. Alle drie de commercials hebben de hoogste 5-sterren score behaald. 
System1's bekroonde ad testing methodiek is de enige methode voor het testen van advertenties die de emotionele response meet en zo lange termijn groei van een merk voorspelt. Bij gelijke investering levert een 5-sterren advertentie driemaal meer winst op dan een 1-sterren advertentie. Maar 5-sterren advertenties zijn zeldzaam - in totaal scoort minder dan 5% van de commercials deze score. 

"De gedragswetenschappen vertellen ons dat mensen snel en op emotie beslissingen maken" zegt John Kearon, CEO van System1Group. "Gebruik maken van emotionele advertenties, in plaats van meer rationele, overredende advertenties, is de beste manier om merken op lange termijn te laten groeien. De Super Bowl is van oudsher het moment waar de beste Amerikaanse emotionele advertenties worden getoond - daarom draaien we overuren om ze allemaal te testen." 

Naast NBC's trio van vrouwelijke atleten, scoorden de twee humoristische commercials met de American Football broers Eli en Payton Manning 5 sterren voor de NFL en Universal Resorts. De paralympische skiër Lauren Woolstencroft speelde de hoofdrol in een 5-sterren advertentie voor Toyota. 
"De pre-game talk richtte zich op celebrities," zegt Alex Hunt, President, System1 Research, "Maar veel van deze gehypte commercials vielen tegen. Mensen lijken behoefte te hebben aan oprechte inspiratie, wat terug te vinden is in NBC's commercials. Het was ook een goede avond voor maatschappelijk betrokken commercials, met een solide 4-sterren score voor Budweiser's "Stand By You" en Coca Cola's "The Wonder Of Us". Ondanks de sterke top 10 was de kwaliteit van de advertenties gemiddeld lager dan dat van voorgaande jaren." 

De System1 top 10:

  1. NBC - "Mikaela Shiffrin (Winter Olympics)"

  2. NBC - "Lindsey Vonn (Winter Olympics)"

  3. NBC - "Chloe Kim (Winter Olympics)"

  4. NFL - "Dirty Dancing"

  5. Toyota - "Good Odds"

  6. Universal Parks & Resorts - "Vacation Quarterback"

  7. MassMutual - "The Unsung"

  8. Kraft - "Family Greatly"

  9. M&Ms - "Human"

  10. Budweiser - "Stand by You"

Bekijk de top 10 hier: www.feelmore50.com

System1 heeft met Toluna samengewerkt voor het live testen van de Super Bowl commercials. Respondenten zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek ten tijden van de wedstrijd. 

Bron: Persbericht System1, 5 februari 2018

Aanmelden Cloutoday