05 nov | MOA - Presentation and infographics design

INLEIDING

Vele uren werk zijn er in je analyse gaan zitten. De uitkomst is een prachtig inzicht. De volgende stap is het overtuigen van de gebruiker, klant of collega. Snel zet je een presentatie in elkaar. Slides vol bulletpoints worden gecombineerd met de grafieken uit de analyse. De zaal wordt geboekt en dan is de grote dag. Maar… de grote dag valt tegen. Geen applaus aan het eind, geen collega’s die doorpakken. Sterker nog, ze zaten tijdens de presentatie verveeld naar hun telefoon te staren en leken niet geraakt door de prachtige inzichten die je deelde. Als er al een reactie uit de zaal gaf, was dat een kritische vraag of dit niet korter gekund had. Klinkt bovenstaand scenario bekend? Wil je dat dit soort presentaties tot het verleden behoort? Wil je impact maken met je inzichten? Volg dan deze training presentatie ontwerp. Iedereen kan een inspirerende presentatie maken. Je moet alleen weten hoe. Dat leer je in deze training. Van het opbouwen van een presentatie, vertellen van het verhaal, tot het ontwerpen van de losse slides. Na afloop weet je hoe je een verhaal opbouwt en dat vertelt met behulp van aansprekende slides. Je weet welke visualisatie je moeten kiezen en welke elementen ervoor zorgen dat je publiek betrokken raakt en enthousiast reageert. Geen tijd om een presentatie te live geven, stuur dan niet je powerpoint per mail, maar zet je verhaal dan in een infographic. In deze training leer je ook hoe je die maakt. Gewoon in Powerpoint.

INHOUD

Hoe maak je goede presentaties en infographics. Van de opbouw van de presentatie, vertellen van het verhaal, tot het ontwerpen van de losse slides.

Visualisatie (2 uur)

 • Design, de kracht van visuele signalen als kleur, vorm en grootte.
 • Vlakverdeling, sturen van aandacht.
 • Hoe visualiseer je je data, zodat het herkenbaar en inspirerend is?
 • Storytelling, wat zijn de onderdelen van een goed verhaal. Welke standaard verhaallijnen zijn er, en wanneer pas je ze toe.

Presentation design (2 uur)

 • De opbouw van een goede presentatie. Het zandlopermodel, van pakkende introductie tot krachtige conclusie.
 • Dia of slide design. De verschillende soorten slides en hun valkuilen en mogelijkheden. De tekst slide, de fotoslide en de data slide.
 • Gelaagd opbouwen van je verhaal met animatie.

Infographics design (2 uur)

 • De kracht van infographics als alternatief voor een presentatie.
 • De rol van tekst binnen een visualisatie. Vertel je verhaal met behulp van titel en annotatie.
 • Toepassen van visuele hiërarchie om lagen in een verhaal aan te brengen.
 • Grafieken combineren tot een verhaal.

In deze training wordt niet behandeld hoe je moet spreken tijdens de presentatie.

Methode en techniek

Tijdens de training wordt theorie afgewisseld met individuele en groepsopdrachten.

DOELGROEP

Deze training is geschikt voor iedereen die presentaties maakt om inzichten te delen. Ben jij werkzaam als onderzoeker, analist, marketeer, controller of projectleider. Als je andere mensen wilt inspireren met jouw inzichten, dan is deze training voor jou. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Workshopleider MichielDullaert Michiel Dullaert
Niveau Deze training is interessant voor zowel beginners en gevorderden.

Tijd 
(Let op afwijkende aanvangstijd)

09:30 - 16.:30 uur
Hoe is de MOAcademy opgebouwd?      50% theorie en 50% praktijk
Max. aantal deelnemers 16

Deelnemers dienen een eigen laptop met PowerPoint en Excel (versie 2010 of hoger) mee te nemen.

 • MOA
  Regus gebouw, Teleport Towers       
  Kingsfordweg 151
  1043 GR Amsterdam
  Tel. 020 – 5 810 710

   

   

  Grotere kaart weergeven

  Komt u met het openbaar vervoer of met de auto? Wilt u meer weten over parkeren? Klik

 • Aanvang van de MOAcademy is 10.00 uur. De workshop duurt tot 16.30 uur.
 • MOA-leden* € 370,-- excl. BTW
  Logeion, VBO- en VSO-leden € 370,-- excl. BTW
  Niet-leden € 570,-- excl. BTW
  Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen

   

  * Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.
 • Annuleringsvoorwaarden
  Tot 14 dagen voor aanvang van de workshop/cursus kun je uitsluitend schriftelijk of per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) annuleren. Wij brengen dan alleen € 45,- (excl. BTW) in rekening. Bij annulering binnen 14 dagen ben je het volledige bedrag verschuldigd. Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven. De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is. Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.

  Softwaregebruik bij MOAcademy workshops
  Indien het gebruik van een computer en specifieke software noodzakelijk is dan zal de MOA dit vooraf bij de cursusinformatie aangeven. De cursist en het bedrijf waar de cursist werkzaam is, zijn ervoor verantwoordelijk dat een licentie ook offline buiten het eigen netwerk werkzaam is. Indien licenties op concurrent users gebaseerd zijn, kan dit een probleem opleveren. Neem dan contact op met je eigen ICT-afdeling om dit probleem te verhelpen. Dit probleem speelt wat vaker bij grote bedrijven. Indien er binnen jouw organisatie geen ICT-afdeling aanwezig is kan je er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat het gebruik van de software buiten het eigen netwerk geen probleem zal opleveren. Een oplossing om dit probleem te omzeilen is om een privé-laptop mee te nemen met een proefversie van de software, dan weet je zeker dat het programma zal gaan werken voor de duur van de proeftijd.
 • Iedere deelnemer aan een MOAcademy ontvangt een certificaat van deelname.

 

schrijfjehierin deelnemerslijst

Aanmelden Cloutoday