17 apr | MOA - De kracht van data en creativiteit

INLEIDING

"I see data as overwhelmingly positive, it helps guide where creative is going to go." Dan Kelleher Chief Creative Officer at Deutsch.

Data en creativiteit gaan hand in hand. Of het nu gaat om focus groep onderzoek, social media analytics, campagnestatistieken of shopper analytics data is een must-have om merken te laten groeien. Via data verkrijg je inzichten in iemands leven, gevoelens, motivaties en drijfveren en hoe jouw product of dienst bijdraagt aan iemands leven. Met creativiteit vertaal je deze inzichten naar nieuwe producten, diensten, services, processen.

Zoals Sales en Marketing moeten samenwerken, geldt dat ook voor Analytici en Creatieven. De persoon die beide kan combineren is goud waard.

INHOUD

In deze workshop ‘De Kracht van Data en Creativiteit’ leer je de basis van creatief denken. Je leert hoe je op een creatieve wijze vraagstukken kunt aanpakken. Je leert hoe je gestructureerd via een duidelijke methodiek originele ideeën en oplossingen kunt bedenken voor de vakmatige vragen of problemen waar je tegenaan loopt. Door te snappen hoe je brein werkt, hoe jij je creativiteit kunt AAN zetten, heb je handvatten om te spelen met je data en deze te ‘kneden’ en te vertalen naar creatieve output. Creativiteit is serious playing en dat kun je doen met alle data die je tot je beschikking hebt. Van tevoren sturen we je een vragenlijst om te achterhalen wat je leerdoel is en hoe jij je kennisniveau op het gebied van creativiteit en creatief denken inschat.

DOEL

Na de workshop:

  • Weet je hoe een creatief proces werkt.
  • Weet je hoe jij je eigen brein op gang kan helpen om zoveel mogelijk ideeën te bedenken.
  • Heb je een start gemaakt om een betere 'patroondoorbrekende denker' te worden,
  • Heb je een methode om elke vraag, elk probleem systematisch aan te pakken.
  • Heb je ervaren hoe krachtig je eigen denkorgaan is.
  • Heb je ervaren wat de meerwaarde is van gezamenlijke denkkracht.
  • Heb je ontdekt hoe leuk creatief denken is.

DOELGROEP

De workshop is voor onderzoekers die hun eigen creatieve denkkracht een impuls willen geven, zichzelf willen uitdagen om vernieuwend te denken en handvatten willen om een bijdrage te leveren aan wensen, verlangens en behoeften van hun klanten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Workshopleider MariekevanDijk Marieke van Dijk
Niveau ‘Weinig ervaring hebben (A niveau)’ ‘Enige ervaring hebben (B niveau)’
Hoe is de MOAcademy opgebouwd? 20% theorie en 80% praktijk
Max. aantal deelnemers 15

KOSTEN

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.

Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen.

Annuleringsvoorwaarden

Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven. De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is. Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.

Aanmelden Cloutoday