05 jun | MOA - Verdieping in Google Analytics

INLEIDING

De basis van Google Analytics ken je inmiddels. Je weet waar je welke rapporten kunt vinden en hoe je filters en doelen instelt. Het is nu van belang de tool ook goed te gebruiken om er de juiste inzichten uit te halen. Deze dag gaan we Google Analytics daadwerkelijk gebruiken om te kijken met welke features en rapporten we interessante inzichten kunnen halen, zodat je concrete actiepunten hebt om mee aan de slag te gaan.

INHOUD

  • Campagne tagging
  • Kanaaltoewijzing
  • Toepassing segmenten en aangepaste rapporten
  • Inhoudsgroepen instellen
  • Toepassing conversie-attributie en attributie modellen
  • Landingspage optimalisatie
  • Funnel en conversie analyse
  • Van analyse naar inzichten 

DOEL

Na afloop van deze dag weet je hoe je specifieke features van Google Analytics kunt inzetten om inzicht in data te verkrijgen en hoe je deze kunt door vertalen naar actiepunten. Tijdens de workshop doe je opdrachten om de theorie gelijk in praktijk te brengen in je eigen analytics-account.

DOELGROEP

Deze workshop is bestemd voor degenen die al een basiskennis van Google Analytics hebben en graag wat verder de diepte in willen om de juiste inzichten uit de data te halen, zodat je weet waar je kunt beginnen met optimaliseren.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Workshopleider Felipe Wesbonk Felipe Wesbonk
Niveau Deze workshop is voor deelnemers die met het onderwerp enige ervaring hebben (B)

Tijd 

10.00 - 16.:30 uur
Hoe is de MOAcademy opgebouwd?     

50% theorie en 50% praktijk

Deelnemers dienen hun eigen laptop mee te nemen en toegang te hebben tot een analytics account met minimaal het gebruikersniveau van ‘bewerken’. Bij voorkeur met ‘beheerrechten’.

Max. aantal deelnemers 15

KOSTEN

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.

Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen.

Annuleringsvoorwaarden

Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven. De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is. Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.

Softwaregebruik bij MOAcademy workshops

Indien het gebruik van een computer en specifieke software noodzakelijk is dan zal de MOA dit vooraf bij de cursusinformatie aangeven. De cursist en het bedrijf waar de cursist werkzaam is, zijn ervoor verantwoordelijk dat een licentie ook offline buiten het eigen netwerk werkzaam is. Indien licenties op concurrent users gebaseerd zijn, kan dit een probleem opleveren. Neem dan contact op met je eigen ICT-afdeling om dit probleem te verhelpen. Dit probleem speelt wat vaker bij grote bedrijven. Indien er binnen jouw organisatie geen ICT-afdeling aanwezig is kan je er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat het gebruik van de software buiten het eigen netwerk geen probleem zal opleveren. Een oplossing om dit probleem te omzeilen is om een privé-laptop mee te nemen met een proefversie van de software, dan weet je zeker dat het programma zal gaan werken voor de duur van de proeftijd.

Aanmelden Cloutoday