Actueel

Actueel

Heeft u een actueel onderwerp?

Wilt u een actueel onderwerp aandragen voor de ClouToday nieuwsbrief en website? Laat het ons weten en stuur uw bijdrage naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is de positionering van Santeon? Hoe kom je tot een aantrekkelijke en geloofwaardige postionering? Hoe creëer je hiervoor intern draagvlak binnen 7 ziekenhuizen? Welke rol heeft onderzoek hierbij gespeeld? Colette Codee geeft op 18 april a.s. antwoord op al deze vragen tijdens het congres Marketing in de zorg van morgen.

Op 5 april organiseert de MOA de MOAcademy "Datamining met KNIME" met Kees Schippers als workshopleider. Deze workshop is bestemd voor onderzoekers met een statistische achtergrond die geïnteresseerd zijn in Data Mining/Machine Learning technieken en toepassingen met open source applicaties.

Is de onderzoeksbranche klaar voor de AVG? Dit kwam aan de orde tijdens de MOA bijeenkomst "50 vragen over de AVG". Tijdens deze bijenkomst werd ingegaan op juridische aspecten die meer en meer onderdeel gaan uitmaken van een integere omgang met persoonsgegevens van opdrachtgevers en (eigen) panels, bij onderzoek. Hans Onkenhout, Ruigrok Netpanel was erbij.

12 merken, 13 ongelukken: positioneren is niet eenvoudig. In positioneren hebben zelfs de grootste A-merken ‘merkwaardige’ fouten gemaakt. Wat kunnen we daarvan leren en wat maakt positioneren in de zorg zo moeilijk? Robbert Klein Koerkamp vertelt hierover op 18 april a.s. tijdens het congres Marketing in de zorg van morgen. 

Tijdens MIE’18 kwamen maar liefst 2500 marketing-, webanalisten, data- en insightprofessionals bijeen om in ruim 90 sessies volledig op de hoogte te raken van de ontwikkelingen op het gebied van marketing en data. MOA directeur Wim van Slooten legt uit wat de kracht is van dit grootste Marketing & Insights Event van de Benelux. Kijk hier voor een impressie.

Van marktonderzoekers wordt meer pro-activiteit, inventiviteit en uiteindelijk meer impacht verwacht. In deze blog laat Durk Bosma zien hoe je als marktonderzoeker concreet aan de slag kunt. Met als resultaat, marktonderzoek met meer impact.

In zijn blog neemt Robert van Ossenbruggen, consultant en trainer evidence based marketing, ons mee in de zoektocht van marketeers naar "insights".

In de WesterUnie te Amsterdam zijn de eerste Shopping Awards 2018 uitgereikt. Otrium nam de Beste Starter Award in ontvangst. De online outlet voor modemerken bleef de webwinkels Beerwulf (speciaalbier) en Twickto (duurzaam constructiespeelgoed) voor. Presentator Dennis Weening riep tijdens de feestelijke uitreiking ook de winnaars van de Shopping Awards Publieksprijzen XS het podium op. Daarnaast is de top-10 van de Lightspeed Ecommerce50 bekend gemaakt.

Ben je als marketing of insights professional werkzaam in de ziekenhuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg of verpleeghuiszorg? En wil je meer weten over positionering in de zorg en 150 vakgenoten ontmoeten?

Kom dan op 18 april 2018 naar ons congres Marketing in de zorg van morgen in de Jaarbeurs Utrecht!

In zijn blog gaat Durk Bosma in op die ene vraag die elke marktonderzoeker zou moeten stellen: Waarvoor worden de uitkomsten eigenlijk gebruikt? En hoe kom je erachter wat nu de échte onderzoeksvragen van de klant zijn.

Aanmelden Cloutoday