AVG: Wat is een Privacy Impact Assessment (PIA) en hoe werkt dat?

Statistisch Onderzoek en Data-Analytics onderzoek neemt binnen de AVG een speciale plaats in. In de ClouToday willen we daar de komende tijd wekelijks aandacht aan besteden door een veel gestelde vraag te behandelen.

Bedrijfsleden van de MOA hebben toegang tot alle 60 essentiële vragen voor statistisch- en data-analytics onderzoek. Meer weten? Neem contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vraag: Wat is een Privacy Impact Assessment (PIA) en hoe werkt dat?

Antwoord: Een PIA wordt ingezet bij de introductie van nieuwe software/hardware om vastte stellen welke gevaren de nieuwe gegevensverwerking met zich mee brengten welke maatregelen worden genomen (technisch of organisatorisch). Er zijnverschillende PIA’s beschikbaar. Maar het is meestal een stelsel van vragen dieworden beantwoord en door een deskundige (bijvoorbeeld de DPO) wordengereviewd en die de genomen maatregelen beoordeelt. Het gaat dus niet omdatabestanden maar het gaat om de techniek die wordt gebruikt en die onge-wenstebijvangst kan opleveren waardoor er bijvoorbeeld indirect identificeer-bare bijzondere persoonsgegevens beschikbaar komen.

 

MOA-leden* kunnen de publicatie gratis opvragen via https://www.moaweb.nl/events/moa-events/inschrijven-voor-moa-events.html?eventId=191&controller=event&task=individualRegister.

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, of een bedrijfslidmaatschap

Aanmelden Cloutoday