AVG: Wat is het verschil tussen pseudonimiseren en anonimiseren?

Statistisch Onderzoek en Data-Analytics onderzoek neemt binnen de AVG een speciale plaats in. In de ClouToday willen we daar de komende tijd wekelijks aandacht aan besteden door een veel gestelde vraag te behandelen.

Bedrijfsleden van de MOA hebben toegang tot alle 60 essentiƫle vragen voor statistisch- en data-analytics onderzoek. Meer weten? Neem contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vraag: Wat is het verschil tussen pseudonimisering en anonimisering?

Antwoord: Anonimiseren betekent dat je nooit meer terug kunt naar de identiteit van de respondent. Pseudonimiseren betekent dat je de echte identiteit vervangt door een pseudoniem. Echter wordt bij pseudonimiseren de sleutel tussen echte identiteit en pseudoniem wel bewaard, zodat in het gegevensverwerkend proces men altijd weer terug kan naar de originele identiteit van de respondent. Pseudonimiseren wordt toegepast als een onderdeel van beveiliging. Vaak zijn voor het maken van analyses NAW-gegevens van de respondent niet nodig en die worden dan (tijdelijk) gepseudonimiseerd.

 

MOA-leden* kunnen de publicatie gratis opvragen via https://www.moaweb.nl/events/moa-events/inschrijven-voor-moa-events.html?eventId=191&controller=event&task=individualRegister.

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, of een bedrijfslidmaatschap

Aanmelden Cloutoday