Design Sprint

Op 4 maart organiseert de MOA de MOAcademy "Design Sprint" met Sabine Croes en Jochem Reinders Folmer als workshopleiders. Deze workshop is bestemd voor iedereen die snel wil innoveren, van productmanagers en marketeers tot insights professionals en designers.

INLEIDING

Een design sprint is dé aanpak om in een paar dagen grote uitdagingen op de lossen. De methode (gebaseerd op de Google Ventures aanpak) stelt je in staat om in korte tijd veel werk te verzetten en te komen tot een gevalideerd prototype. Projecten die in een impasse zitten of waar weinig tijd voor is, krijgen zo een enorme boost. In deze MOAcademy leren we je alles over Design Sprints, vooral door het zelf te ervaren. Je leert hoe het proces in elkaar steekt en welke mindset, skillset en toolset je nodig hebt. Je leert ambitieuze doelen te stellen en problemen snel te reframen. En hoe je insights en iteratie kan inzetten om tot een optimaal prototype te komen. De technieken die je je in deze training eigen maakt, kan je direct (ook buiten een Design Sprint) toepassen in je dagelijkse werk.

INHOUD

Je leert over de volgende topics:

  • De principes van een Design Sprint
  • Empathie voor je doelgroep verkrijgen
  • Integratie van insights in een Design Sprint
  • Doelen stellen, problem framing en analysing
  • In korte tijd tot innovatieve ideëen komen
  • Hoe tot het gewenste gedrag te komen a.d.h.v. het B=MAT model (B.J. Fogg)
  • Oplossingen vormgeven tot prototype.

DOEL

Na deze dag heb je ervaren wat de waarde van een Design Sprint is en weet je hoe dit in je eigen organisatie in te zetten. Je weet hoe het proces in elkaar steekt en wat het je oplevert. Je kan de technieken meteen in je eigen organisatie toepassen. Na afloop ontvang je een toolkit waarmee je direct zelf aan de slag kan.

DOELGROEP

Deze MOAcademy is voor iedereen die snel wil innoveren, van productmanagers en marketeers tot insights professionals en designers.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Workshopleider Jochem Jochem Reinders Folmer & Sabine Sabine Croes
Niveau Deze workshop is voor deelnemers die met het onderwerp: ‘Enige ervaring hebben (B niveau)’
Hoe is de MOAcademy opgebouwd? 30% theorie en 70% praktijk
Max. aantal deelnemers 15
 

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.

Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen.

Annuleringsvoorwaarden

Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven. De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is. Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.

Aanmelden Cloutoday