Toepassingen AI en machine learning in onderzoek

Artificial intelligence en ‘machine learning’ worden steeds meer toegepast. Wat dit voor onderzoek zal betekenen en wat de toekomst ons gaat brengen, kwam aan bod tijdens de MOA Digital Analytics Middag van 14 maart jl op de Hogeschool van Amsterdam.

De verhalen van de drie gastsprekers waren mooi op elkaar afgestemd. De eerste spreker – Ernst de Roos van E. de Roos@Consultancy – gaf een schets van hoe de toekomst eruit kan komen te zien door de ontwikkelingen op gebied van Smart Cities (waar Amsterdam nu al in de top 5 van staat!), complete Smart Homes en zelfs medische operaties op afstand. Ook scenario’s waarin het helemaal verkeerd zou kunnen gaan met technologie kwamen aan de orde.

Collega Tim Barenbrug van Totta Research – tevens de winnaar van best of MIE 2019 presentatie – gaf in zijn verhaal concrete voorbeelden van hoe door klantcontactcentra gesprekken met AI te analyseren, tastbare verbeteringen in bedrijfsprocessen op gang gebracht kunnen worden.

Wessel Roose van marktonderzoeksbureau SKIM vertelde over een onderzoek naar in hoeverre wij als consumenten bereid zijn om de technologieën ‘van de toekomst’ eigen te maken en ze in ons dagelijks leven te integreren. Slimme speakers zoals Google Home en Alexa worden al redelijk veel gebruikt in landen waar het onderzoek plaats heeft gevonden. Hierdoor is de wereld van Retail en e-commerce flink aan het veranderen. Het is dan ook zaak voor marketeers om erop in te spelen nu het nog niet te laat is.

Ook regelgeving en privacy waren onderwerp van gesprek. Het is en blijft in deze tijden van razendsnelle veranderingen essentieel om deze discussie levend te houden en ons van zowel positieve als minder positieve kanten van technologische ontwikkelingen bewust te zijn.
De onderwerpen en de discussies achteraf maakten deze middag weer tot een zeer geslaagd evenement – wederom heel goed geregeld door MOA Nederland!

Door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en MOA, 21 maart 2019

Aanmelden Cloutoday