Netquest en Wakoopa bundelen hun krachten

Netquest -de online datacollectie specialist uit Latijns-Amerika, Spanje en Portugal- en Wakoopa -een innovatieve technologieleverancier in behavioral research- kondigen aan dat zij een deal hebben gesloten om de krachten te bundelen. Met het sluiten van deze deal wordt Wakoopa een volledige dochteronderneming van Netquest.

De grondslag van deze deal is de gedeelde visie van zowel Netquest als Wakoopa, namelijk het nastreven van maximale participant tevredenheid met innovatieve technologische oplossingen ten behoeve van het marktonderzoek. De combinatie van online panel knowhow en geavanceerde technologieën maakt het mogelijk om op een optimale wijze onderzoek te doen naar zowel de meningen als het gedrag van mensen, op elk moment, elke plaats, alle devices en onder alle omstandigheden.

Beide bedrijven blijven onafhankelijke ondernemingen, en zullen daarbij hun eigen klanten en producten behouden en verder doorontwikkelen. Daarnaast zullen ze ook gezamenlijk nieuwe mogelijkheden verkennen voor het verbeteren van de diensten voor zowel deelnemers als klanten.
Netquest –met het hoofdkantoor in Barcelona (Spanje)- is in 2001 opgericht. Het is de toonaangevende online panel provider voor marktonderzoek in Latijns-Amerika, Spanje en Portugal. De panels bestaan uit meer dan 450.000 consumenten in 21 landen, geworven op een exclusieve invite-only basis, die bereid zijn hun mening te geven.

Wakoopa -met het hoofdkantoor in Amsterdam (Nederland)- is in 2007 opgericht. Het is gefund door onder meer de investeerders henQ en Big Bang Ventures. Wakoopa ontwikkelt white-label passive measurement technologieën die de volledige digital footprint van respondenten in kaart brengt op pc, smartphone en tablet, volledig privacy proof.
German Loewe, CEO van Netquest: “Dit is een belangrijke stap voor Netquest om ons doel te bereiken van een volledig geïntegreerd, op kwaliteit gericht datacollectie systeem. Het is een mooie uitbreiding van ons aanbod omdat we nu klanten inzicht kunnen geven in het gedrag op pc’s, smartphones en tablets. Wakoopa is een ontzettend goede match binnen de Netquest familie en het is fantastisch om ze aan boord te hebben.”

Piet Hein van Dam, CEO of Wakoopa: “We zijn bij Wakoopa ontzettend enthousiast om onze krachten te kunnen bundelen met Netquest. Samen hebben we de kans om door te gaan met het bouwen van fantastische technologieën en tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden te verkennen. Wakoopa blijft gefocust op het bouwen van de beste passive measurement technologie en het kunnen aanbieden van deze data en inzichten aan onze klanten.”

Netquest en Wakoopa zijn aanwezig bij het ESOMAR Congress in Nice, van 8-10 september, om meer details te bieden over deze samenwerking.

Persbericht Wakoopa, 3 september 2014

Aanmelden Cloutoday