Screenforce nieuwe naam SPOT

SPOT, de marketingorganisatie van de Nederlandse TV-zenders, heeft per 1 juli jongstleden haar naam gewijzigd in Screenforce. Screenforce staat voor de kracht van premium content op alle schermen.

Naast Nederland kennen ook Duitsland, Finland, Oostenrijk en Zwitserland een TV-marketingorganisatie onder de naam Screenforce. In meerdere mate zal met hen en ook met andere internationale partijen de samenwerking worden aangegaan.

De kracht van premium videocontent op alle schermen

Net als veel industrieën is de TV-industrie sterk in ontwikkeling. In veel gevallen wordt deze ontwikkeling gedreven door techniek en dat geldt zeker voor de TV-industrie. Steeds meer premium videocontent van broadcasters wordt bekeken op andere schermen dan het TV-scherm. Voor de TV-zenders de reden om met BVA, PMA en NPO het SKO online video-onderzoek op te zetten.
Voorheen konden adverteerders en bureaus alleen met behulp van lineaire content op het TV-scherm hun communicatiedoelstellingen realiseren. Nu kunnen zij dat doen met premium videocontent die de zenders aanbieden op alle mogelijke platforms en schermen. De consument kan deze content kan live, uitgesteld of juist vooruit bekijken. Deze ontwikkelingen vragen om aanpassingen in wat je doet en waarover je communiceert.

Screenforce-directeur Michel van der Voort over de nieuwe naam: “Screenforce staat voor de kracht van premium videocontent op alle schermen. Content die bovendien op een nauwkeurige en transparante manier gemeten wordt. Naast Nederland kennen ook Duitsland, Finland, Oostenrijk en Zwitserland een TV-marketingorganisatie onder de naam Screenforce. Met hen en ook met andere internationaal sterke TV-markten zoeken we steeds meer de samenwerking en bundelen we onze krachten. Met als doel adverteerders in staat stellen om met premium videocontent op alle beschikbare platforms en schermen hun marketingdoelstellingen te laten realiseren.”

Over Screenforce

Screenforce is het Nederlandse TV-marketingcentrum. Ons doel is om adverteerders en mediabureaus te helpen om het beste te halen uit reclame rond premium videocontent. Screenforce verzorgt informatie over TV en andere premium videoplatforms, biedt services voor adverteerders en bureaus en vertegenwoordigt de belangen van de Screenforce-zenders.

In Screenforce participeren de volgende organisaties:
Ster, Discovery Networks Benelux, ORN, RTL, FOX Networks Group, AT5, SBS Broadcasting, Disney Channels Benelux, VIACOM International Media Network Benelux, NBCU, Liberty Global Content Netherlands BV en A&E Networks.

Bron: Persbericht Screenforce, 4 juli 2016

Aanmelden Cloutoday