Procesoptimalisatie bij Zilveren Kruis

2gather ontwikkelde voor Zilveren Kruis een online zorgverlengersportaal. Van een enorme papierwinkel naar een gestroomlijnd proces: een digitale revolutie.

Jaarlijks sluit Zilveren Kruis duizenden contracten af met zorginstellingen en zorgverleners. Tot voor kort was dat een enorme papierwinkel. Iedere zorgverlener kreeg een papieren vragenlijst opgestuurd. Na het retourneren van de vragenlijst werd een concept contract opgesteld en aangeboden aan de zorgverlener. Na het akkorderen van het contract werden vervolgens alle gegevens in de systemen vastgelegd. Zilveren Kruis was dan ook op zoek naar een oplossing om dit proces te digitaliseren en om een forse efficiencyslag te maken.

2gather heeft om bovenstaande redenen een online zorgverlenersportaal ontwikkeld. Het biedt de mogelijkheid om de complete contractering van zorgverleners op digitale wijze te verzorgen. Iedere zorgverlener wordt per e-mail uitgenodigd om in te loggen op zijn eigen, unieke account. De zorgverlener kan vervolgens direct de vragenlijst invullen, waarin alle essentiële zaken voor het afsluiten van het juiste contract aan de orde komen. Denk aan de omvang van de praktijk, kwaliteits- en serviceaspecten, extra specialisaties enzovoort. Op basis van de antwoorden krijgt de betreffende zorgverlener automatisch een aanbieding op maat gepresenteerd, met onder meer tariefstelling en voorbeeldcontract. Akkoord gaan en het retourneren van het contract gebeurt digitaal.

Bovendien zijn alle deelsystemen die onderdeel uitmaken van het proces aangesloten in de keten. Hierdoor zijn alle mutaties in het CRM direct beschikbaar in het zorgverlenersportaal en wordt alle contractinformatie via een koppeling direct uitgewisseld met het declaratiesysteem. Kortom: met het zorgverlenersportaal is het tekenen van een contract en de afhandeling een fluitje van een cent geworden en bovendien levert het Zilveren Kruis een enorme efficiencyslag op.

Innovaties brengen de zorg vooruit. Kijk maar naar de microscoop, röntgenstraling en MRI. Of kijk naar sensoren, internet of things en big data. 2gather wil daar ook een bijdragen aan leveren: “Elk mens heeft behoefte aan de juiste informatie op het juiste moment. Onze passie is uit de toenemende datastromen waardevolle informatie naar boven halen en deze duidelijk te presenteren”.

Bron: Persbericht 2gather, november 2016

 

 

Aanmelden Cloutoday