Boehringer Ingelheim versterkt haar wetenschappelijke portefeuille

Boehringer Ingelheim en de universiteit van Peking (Peking University, PKU) gaan een ambitieus en strategisch partnerschap aan om samen vroege wetenschappelijke innovaties te stimuleren voor een groot aantal gebieden met een grote medische behoefte.

 

Het partnerschap zal een veelzijdig samenwerkingsmodel bieden dat snel en flexibel voorziet in de specifieke behoeften van de betrokken onderzoeksgroepen. Het zal bestaan uit onderzoek op projectbasis, een gezamenlijk programma voor postdoctorale onderzoekers en een aantal door Boehringer Ingelheim gesubsidieerde onderzoekers. Het partnerschap richt zich erop de portefeuille van Boehringer Ingelheim op het terrein van vroege en unieke pijplijnprojecten te versterken ter ondersteuning van de ambitie van het bedrijf om voorop te lopen op het gebied van wetenschap en techniek en om meer ‘first-in-class’-geneesmiddelen met baanbrekend potentieel aan te bieden. Dit tilt de inzet van Boehringer Ingelheim op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in Azië naar een hoger niveau.

Onderzoeksteams van de PKU zullen nauw samenwerken Boehringer Ingelheim om de expertise van het bedrijf op het vlak van farmaceutische onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten maximaal te ontplooien met nieuwe benaderingen en inzichten. Zo kunnen nieuwe doelen en geneesmiddelen binnen en buiten de belangrijkste therapiegebieden van het bedrijf geïdentificeerd worden. Dit geldt onder meer voor kanker, kankerimmunologie en immuunmodulatie, ademhalings- en cardiometabole ziekten en aandoeningen van het centrale zenuwstelsel.

 

Bron: Persbericht Boehringer Ingelheim, 2017

Aanmelden Cloutoday