InSites Consulting gaat in zee met investeerder

Het internationale InSites Consulting heeft aangekondigd dat het de handen ineenslaat met Mentha Capital om zijn ambities voor wereldwijde groei in een stroomversnelling te brengen. De huidige 13 managing partners blijven zich inzetten voor een steeds bredere organische groei van het bedrijf en voor een gerichte ‘buy&build’-strategie.

In 1997 was InSites Consulting een pionier in digitaal marktonderzoek, als spin-off van de Vlerick Business School; vandaag hoort het bedrijf tot de 100 grootste en tot de 10 meest innovatieve bureaus voor marktonderzoek wereldwijd. Met 7 kantoren op 3 continenten helpt InSites Consulting internationale merken overal ter wereld om betere en snellere marketingbeslissingen te nemen, door slimme digitale technologie te combineren met hedendaagse marketingkennis. Het bureau kende een sterke organische groei die resulteerde in een indrukwekkende 15% CAGR (samengestelde jaarlijkse groei) in de voorbije 3 jaar. Minder dan een jaar geleden was de eerste overname een feit, toen het bureau Direction First in Sydney zich bij InSites Consulting aansloot. Nu wil het bedrijf nog een stap verder gaan: door het partnerschap met Mentha Capital wil het ook de niet-organische groei versnellen. Dat doel wil InSites Consulting bereiken via de uitbreiding naar nieuwe regio’s en door zijn strategische capaciteiten te verscherpen.

Kristof De Wulf, medeoprichter en CEO van InSites Consulting: “Dit is voor ons het perfecte moment om een strategische investeerder aan boord te halen die ons zal helpen onze ambities voor wereldwijde groei te realiseren. In de voorbije jaren hebben we hard gewerkt aan een solide en schaalbare basis die onze groei kan ondersteunen: eigen gepatenteerde onderzoeksplatformen, een sterke focus op mensen en hun toegevoegde waarde alsook expertrol in onderzoek en consulting, wereldwijde standaarden in het analyseren, rapporteren en adviseren aan onze klanten, en een sterke internationale merkreputatie. Samen met Mentha Capital kunnen we deze troeven benutten als een solide basis om nog relevanter te worden voor onze internationale klanten. Daar zijn we van overtuigd.”
Tim Duhamel, medeoprichter en CSO van InSites Consulting: “Mentha Capital is de juiste partner voor ons. Hun nuchtere, energieke en transparante werkwijze sluit perfect aan bij de kernwaarden van InSites Consulting en bij onze visie als managing partners. We zijn verheugd dat we voortaan zij aan zij met hen kunnen samenwerken. Zo kunnen we onze toonaangevende positie als wereldwijd innovatief adviesbureau nog verder versterken.”

Edo Pfennings, partner van Mentha Capital: “InSites Consulting heeft bewezen een betrouwbaar, innovatiegericht bureau te zijn. Ze dragen kwaliteit hoog in het vaandel. Het bedrijf wordt geleid door een toegewijd team van belangrijke opinieleiders uit de sector. Hun medewerkers bruisen van energie en ambitie en zijn bijzonder gedreven. Ze delen onze passie voor marktonderzoek en onze intrinsieke motivatie om ons beroep steeds meer te verbeteren. We twijfelen er dan ook niet aan dat we samen met InSites Consulting onze groeiambities kunnen verwezenlijken.”

De afsluiting van het partnerschap is onderworpen aan de gebruikelijke afrondingsvoorwaarden, een fase die naar verwacht in het vierde kwartaal van 2018 zal worden beëindigd.

Bron: Persbericht InSites Consulting, 27 september 2018

Aanmelden Cloutoday