R2 Research en Gr8 Purpose Research bundelen krachten

R2 Research en Gr8 Purpose Research zijn samengegaan en gaan verder onder de naam R2 Research. Door de samenkomst van beide bureaus ontstaat een onderzoeksbureau gespecialiseerd in cultuur, onderwijs, sport en welzijn.

Met verschillende onderzoeksdiensten helpt R2 Research organisaties uit deze vier werkvelden om hun marketing inzet te optimaliseren en hun impact te vergroten.

Specialistisch onderzoeksbureau in cultuur, onderwijs, sport en welzijn

Beide directeuren, Menno Urbanus en Marco de Groot, zijn enthousiast over de nieuwe stap die R2 Research met het combineren van werkvelden zet. Marco: “Cultuur, onderwijs, sport en welzijn hebben vele raakvlakken met elkaar, zowel inhoudelijk als wat betreft organisatorische uitdagingen”. Menno: “Die synergie vertalen we in een breed pakket aan diensten, waarmee we klanten echt ondersteunen om hun marketing inzet en impact te verbeteren. Zo helpen wij organisaties en instellingen o.a. met het bepalen van hun merkpositie, hoe ze de markt beter kunnen bedienen, hun klantrelatie of evenement kunnen verbeteren, nieuwe klanten kunnen aantrekken of de impact van hun inspanningen in kaart kunnen brengen”. 

R2 Research BV is in 2010 opgericht door Menno Urbanus, die daarvoor werkzaam was bij TNS London, Kantar TNS NIPO en Blauw Research. In de afgelopen 10 jaar heeft R2 zich gespecialiseerd in opdrachten binnen de culturele sector en sport. Opdrachtgevers in de cultuursector zijn culturele instellingen (o.a. Rijksmuseum en Theater Rotterdam), festivals (o.a. De Parade en IDFA), gemeentes (o.a. Amsterdam en Haarlem) en fondsen (VSBfonds en Blockbusterfonds). Binnen de sport voor o.a. NOC*NSF, KNVB en Rotterdam Topsport.

Gr8 Purpose Research is in 2015 opgericht door Marco de Groot, die ook werkzaam was voor Blauw Research, het Ministerie van Defensie en Samenwerking Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven (SBB). Gr8 heeft een specialisme opgebouwd in onderzoek binnen onderwijs en welzijn. Opdrachtgevers in het onderwijsveld zijn o.a. Erasmus Universiteit Rotterdam en Landstede Groep. Binnen het welzijnsveld wordt gewerkt voor maatschappelijk relevante organisaties en projecten zoals Wereld Kanker Onderzoek Fonds, Marriage Course en OV-Ambassadeurs.

Bron: Persbericht R2 Research, 21 januari 2020

Aanmelden Cloutoday