Digital Analytics

Digital Analytics

Nieuws delen over Digital Analytics?

Wilt u digital analytics nieuws, onderzoek of marktontwikkelingen met ons delen? Stuur uw bijdrage naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wellicht wordt uw artikel in de volgende editie van ClouToday geplaatst.

HR-professionals willen meer doen met data, maar zij missen daarvoor de kennis en vaardigheden. Dat blijkt uit onderzoek dat de Hogeschool Utrecht heeft uitgevoerd onder leden van AWVN. Hoe til je people analytics in je organisatie naar een hoger plan?

Veel organisaties gebruiken een gratis analyticstool. Wanneer wordt het interessant of zelfs nodig om over te stappen naar een betaald analyticsplatform? Welke mogelijkheden zijn hiervoor en wat moet er gebeuren om deze overstap te maken? Je leest het in de blog van Felipe Wesbonk, Traffic Builders.

De shortlist van 2018 is bekend! De Dutch Search Awards is een initiatief dat opgericht is om excellentie in de Nederlandse search-industrie in de spotlights te zetten. In totaal zijn er 21 awards, onderverdeeld in vier verschillende categorieën. De uitreiking vindt plaats in DeFabrique Utrecht op donderdagavond 22 november.

Meer en meer data, en meer en meer behoefte aan analyse. Genoeg te doen voor researchers, data scientists en insights professionals. Maar kunnen zij ook goed genoeg de inzichten vertalen naar de alledaagse praktijk van bedrijven. Tijd voor de analytics translator, zegt Sjoerd Koornstra.

Horecaondernemers toetsen hun inspanningen ook door data te analyseren van hun gasten. De offline en online verkregen gegevens zijn de voedingsbodem voor de samenstelling van de menukaart en de personeelsbezetting. Data worden gebruik voor het optimaliseren van de service en het maximaliseren van de winst.

Gert Franke, mede-oprichter van Clever°Franke, keynote op het Digital Analytics Congres van 9 oktober aanstaande, vertelt over de uitbreiding van zijn bedrijf. Gert Franke zal op het Digital Analytics Congres, uitgebreid spreken over "The Art of Visualizing Data'.

Peter O'Neill, co-founder of LeapThree, keynote at the Digital Analytics Congres on October 9th, explains in his blog how to break down the barriers using Digital Analytics. Next week an interview with Peter in ClouToday.

Daniel Waisberg, an Analytics Advocate at Google, on how to tell your data stories: the context of where they live, which also defines the audience that will interact with them. In this post he will go through some important lessons learned when visualizing and communicating data in and outside Google. Daniel is keynote speaker at Digital Analytics Congres op 9 oktober, Supernova te Utrecht.

Mark Edmondson, Data Insight Developer bij IIH Nordic is spreker tijdens het Digital Analytics Congres op 9 oktober aanstaande. In deze blog gaat hij dieper in op het gebruik van het googleAuthR framework in R. Wil je de expertsessie van Mark bijwonen? Ga naar DigitalAnalyticsCongres.nl en schrijf je in!

De Dutch Data Center Association (DDA) en juridisch adviesbureau ICTRecht publiceren de derde editie van het rapport Datacenter & Recht. Het rapport behandelt onder meer de impact van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op de datacenter sector en de discussie omtrent de beveiliging van IoT-apparaten.

Aanmelden Cloutoday