Digital Analytics

Digital Analytics

Nieuws delen over Digital Analytics?

Wilt u digital analytics nieuws, onderzoek of marktontwikkelingen met ons delen? Stuur uw bijdrage naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wellicht wordt uw artikel in de volgende editie van ClouToday geplaatst.

De Dutch Data Center Association (DDA) en juridisch adviesbureau ICTRecht publiceren de derde editie van het rapport Datacenter & Recht. Het rapport behandelt onder meer de impact van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op de datacenter sector en de discussie omtrent de beveiliging van IoT-apparaten.

In mei 2017 publiceerden webanalisten.nl de resultaten van het onderzoek naar de status van CRO en A/B-testen in Nederland. Afgelopen december hebben ze een vervolgonderzoek uitgevoerd waar ze specifiek hebben gekeken naar de verschuiving in de voorkeuren voor A/B-test software en workflow tools en het gebruik hiervan. De resultaten van dit onderzoek lees je hier. 

Het toepassen van data analytics bij due diligence-processen kan veel voordeel opleveren. Het geeft een scherper beeld van overnamekandidaten, het beperkt risico’s, verhoogt de langetermijn-waardecreatie en verbetert de validatie van synergieën en de waardering van ondernemingen, stellen Dennis Doornbos en Harold van Kraaij van M&A-kantoor TIC Finance & Advisory Services.

Het aantal phishingsites dat bekende Nederlandse merknamen misbruikt voor criminele doeleinden is het afgelopen jaar met ruim 40% gestegen. Dat blijkt uit een analyse van SIDN. Van alle websites waarvan de domeinnaam lijkt op één van de merknamen uit de top 50 Nederlandse merken is 4% een phishingsite.

Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) is blij met de ‘digitale component’ in het nieuwe Regeerakkoord van kabinet-Rutte III. Er is aandacht voor innovatie en digitalisering, voor digitale vaardigheden in het onderwijs en er wordt stevig ingezet op cybersecurity.

A new standard, ISO 19731 digital analytics and web analyses for the purposes of market opinion, and social research is now complete and available to the global research industry. This Standard was formally published at the end of May, 2017

De Dutch Datacenter Association (DDA) presenteert het rapport ‘State of the Dutch Data Centers 2017 - Room for Growth’ over de actuele stand van zaken in de Nederlandse datacenter sector.

In het Hodshon Huis in Haarlem zijn onlangs de winnaars van de Nederlandse Data Science Prijzen bekendgemaakt. Quantib, dat met data dementie sneller kan diagnosticeren, won de Anthony Fokker Prijs voor start-ups.

Een onderzoek naar ervaring, onderzoeksmethoden, teamsamenstelling, successen en software gebruik in de wereld van Conversie Optimalisatie en A/B-testen. Webanalisten.nl heeft in april 2017 een onderzoek uitgevoerd naar de status van de Nederlandse CRO markt.

Het Content Marketing Onderzoek 2017 is 15 mei van start gegaan; het eerste grootschalige onderzoek naar content marketing op de Nederlandse en Belgische markt. Doel van het onderzoek is om in kaart te brengen of en hoe bedrijven en organisaties content marketing inzetten en met welke doelstellingen en resultaten.

Aanmelden Cloutoday