Amsterdam wordt wereldwijd steeds populairder

In de lijst met de populairste steden ter wereld steeg Amsterdam dit jaar van nummer 14 naar nummer 9. Hiermee is de Nederlandse hoofdstad de enige nieuwkomer in de top 10 sinds 2013.

Om inzicht te krijgen in de populariteit van steden stelde internationaal marktonderzoeksbureau Ipsos aan 18557 volwassenen uit 26 verschillende landen de volgende vraag: 'Afgaande op wat je zelf hebt gezien, of van anderen hebt gehoord, welke drie steden zijn dan volgens jou het beste om in te leven, te bezoeken en om zaken in te doen?'

De top 5 bestaat dit jaar uit: New York (1), Abu Dhabi (2), Londen (3), Parijs (4) en Tokyo (5). Al deze steden hebben hun eigen unieke kwaliteiten; New York en Abu Dhabi zijn buitengewoon geliefd als zakelijk centrum, maar scoren lager als leefomgeving en toeristenstad. Parijs staat juist bovenaan als toeristenstad, maar scoort relatief laag als zakelijk centrum. Londen en Tokyo scoren ongeveer gelijk op alle drie de pijlers. De rest van de top 10 bestaat uit Zürich (6), Sydney (7), Rome (8), en Los Angeles (10). De laatste plaatsen op de lijst worden ingenomen door Lagos (58), Nairobi (59) en Teheran (60).

 Amsterdam voegt zich bij top 10 populairste steden ter wereld Ipsos

 

Bron: Persbericht Ipsos, juli 2017

Aanmelden Cloutoday