Marieke Politiek nieuwe directeur NBTC-NIPO Research

Per 1 mei is Marieke Politiek aangesteld als mededirecteur van NBTC-NIPO Research namens NBTC. Zij volgt in die rol Kees van der Most op, die na ruim 16 jaar als directeur bij NBTC-NIPO Research gewerkt te hebben afscheid neemt.

Samen met Helena Klok vormt Politiek per 1 mei 2018 de tweekoppige directie van NBTC-NIPO Research. Van der Most en de voorganger van Klok, Ad Schalekamp, hebben NBTC-NIPO Research in een joint venture constructie vanaf 2001 opgebouwd tot een succesvol marktonderzoeksbureau, gericht op de vakantie- en vrijetijdsmarkt.

“Ik verheug me op de nauwe samenwerking met Marieke in de rol van mededirecteur bij NBTC-NIPO Research. Met de jarenlange ervaring van Marieke in de reis- en cultuurbranche en mijn eigen ervaring als marketing director bij Kantar TNS, ben ik blij dat we vanaf nu de huidige activiteiten kunnen uitbouwen en voort kunnen borduren op het succes van onze voorgangers”, aldus Helena Klok, namens Kantar TNS directeur bij NBTC-NIPO Research.

Marieke: “Ik ben ontzettend blij met deze uitdagende stap. In de afgelopen 10 jaar heb ik als projectleider veel onderzoeksprojecten voor NBTC-NIPO Research mogen doen en heb ik van dichtbij meegemaakt hoe de joint venture zich heeft ontwikkeld tot wat het nu is. Een sterke onderzoeksspeler op de vakantie-, vrijetijds- en zakenreismarkt. Ik kijk ernaar uit om samen met Helena deze positie verder te verstevigen.”

Politiek wordt naast mededirecteur van NBTC-NIPO Research per 1 mei ook Team Lead Intell & Insights bij NBTC Holland Marketing, waar zij ruim tien jaar werkzaam is als senior marktonderzoeker.

Bron: NBTC NIPO, mei 2018

Aanmelden Cloutoday