(Vervuld) KB - Adviseur Onderzoek en Kennisdeling

Ben jij de Adviseur Onderzoek en Kennisdeling die samen met ons de gegevensverzameling voor openbare bibliotheken verder wil uitdenken en inrichten?

Adviseur Onderzoek en Kennisdeling, Locatie: Den Haag, Dienstverband: Tijdelijk, 32 - 40 uur per week, Salaris: € 3.525,- tot en met € 4.848,-

Functiebeschrijving

De afdeling Onderzoek van de Koninklijke Bibliotheek (KB) verricht o.a. onderzoek naar de stand van zaken in de bibliotheeksector. We verzamelen bestaande statistische en andere onderzoeksgegevens, laten onderzoek verrichten, analyseren de bevindingen en verspreiden de uitkomsten. Wat de afdeling bindt, is de ambitie om samen de voelsprieten voor trends en vernieuwing in het bibliotheekvak te zijn en de weg naar innovatie voor organisatie en werkveld voor te bereiden.

Wij zoeken 

De KB zoekt een Adviseur Onderzoek en Kennisdeling met oog voor detail, maar die de grote lijnen niet uit het oog verliest. Je werkt op wetenschappelijk werk- en denkniveau en bent academisch opgeleid op het gebied van statistiek en onderzoeksmethoden- en technieken. Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in kwantitatief onderzoek en je beschikt over aantoonbare redactionele vaardigheden. Daarnaast is het essentieel dat je ruime en recente ervaring hebt opgedaan met SPSS en statistische programma’s zoals Qlikview of Tableau. Je kunt je in meerdere onderwerpen tegelijkertijd vastbijten en weet je prioriteiten te stellen.

Wat ga je doen?

De KB voert op basis van de Wet Stelsel Openbare Bibliotheekvoorziening (Wsob) taken uit binnen het openbaar bibliotheekstelsel. In dit kader coördineert en initieert de KB verschillende onderzoeken. Als Adviseur Onderzoek speel je, samen met je collega’s van de afdeling Onderzoek, hierin een belangrijke rol. Je initieert, ontwikkelt en begeleidt kwantitatieve onderzoeken via het Bibliotheekonderzoeksplatform (BOP) voor de monitoring van de kernfuncties van bibliotheken. Vervolgens analyseer je de resultaten van deze onderzoeken, stel je individuele rapportages voor de bibliotheken op en werk je aan landelijke rapportages en artikelen voor de disseminatie van onderzoeksinzichten. Ook ben je betrokken bij de doorontwikkeling van Bibliotheekmonitor.nl, waarvoor je content aanlevert en je expertise inzet bij de ontwikkeling van een databank. Daarnaast fungeer je binnen de KB als sparringpartner en  adviseur op onderzoeksvraagstukken die het openbare bibliotheekstelsel betreffen.

Wat bieden wij je?

  • Tijdelijk dienstverband voor 32 tot 40 uur per week, voor een periode van 1 jaar.
  • Salaris tussen € 3.525,- en € 4.848,- (schaal 11) bruto per maand op basis van 40 uur afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Eindejaarsuitkering van 8,33% (dertiende maand).
  • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen.
  • 42 vakantiedagen per jaar (bij een volledige baan). Een (nog) groter aantal vakantie-uren of een 'fiets-privé' behoren tot de keuzemogelijkheden.
  • Een werkplek op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station.
  • Volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
  • Je werktijd kan flexibel worden ingevuld. Binnen de mogelijkheden van je functie kan je in overleg ook thuis werken.
  • Wij vinden persoonlijke ontwikkeling en scholing erg belangrijk, je krijgt alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.

Werkgever

De KB, nationale bibliotheek, draagt vanuit de kracht van het geschreven woord bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. Dat betekent dat je bij ons op veel verschillende terreinen je talenten kunt inzetten: van onderzoek in digital humanities tot marketingcampagnes voor de 'vakantiebieb'. We werken voor wetenschap, erfgoed en openbare bibliotheken en kunnen altijd weer frisse ideeën gebruiken van mensen die hun schouders onder onze maatschappelijke taak willen zetten. 

Een baan bij de KB is kiezen voor een aantrekkelijke combinatie van veelzijdigheid en deskundigheid, traditie en pionierschap, zelfstandigheid en werken in teamverband en zeer goede arbeidsvoorwaarden, conform de cao-onderzoekinstellingen (cao-OI).

Informatie over de procedure

Hebben we je interesse gewekt? Stuur je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Adviseur Onderzoek en Kennisdeling in via het online sollicitatieformulier o.v.v. 'Vacaturenummer 17-48-005'. De sluitingsdatum van deze vacature is 15 december 2017.

Wil je eerst meer weten? Bel dan met Hans Jansen (Hoofd Onderzoek), telefoonnummer 06-53361837. Bel voor algemene vragen naar 06-21493839.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

Aanmelden Cloutoday