(Vervuld) NBTC Holland Marketing - Data scientist (40 uur )

Jouw rol

Met jouw analytisch denkvermogen ga jij ons helpen met het ontsluiten en combineren van toeristisch gerelateerde datasets/databronnen. Je modelleert de gestructureerde en ongestructureerde data en met behulp van moderne (statistische) technieken en methodes vind je verbanden die je kunt gebruiken om tot betere resultaten te komen ten behoeve van de bestemming Nederland en betrokken partners.

De technieken en methodes die je gebruikt lopen uiteen, van hypothese testen en regressie analyses tot datamining en forecasting.

Daaropvolgend maak je aantrekkelijke visuele rapporten die in één oogopslag de actionable insights laten zien en ben je in staat om hierover effectief te communiceren met je directe collega’s.

Jouw werkomgeving

Binnen NBTC werken researchers en digital marketeers nauw samen aan het ontwikkelen van market insights middels diverse data projecten. Daarbij neemt Big data een steeds belangrijkere plaats in. Binnen deze activiteiten en projecten zul je verschillende rollen en verantwoordelijkheden hebben. Omdat we een agile aanpak hanteren bij deze projecten verwachten we van jou een zelfde houding. 

Wat breng je mee

Met je hbo/academische opleiding op het gebied van business analytics/intelligence, wiskunde, econometrie, informatiekunde of een andere bedrijfskundige opleiding met een informatie-technologische component heb jij een eerste werkervaring opgedaan en ben je toe aan een tweede loopbaan stap. 
Je hebt hierbij in de praktijk gewerkt aan kwantitatief onderzoek, data mining, patroonherkenning en voorspellende analyses binnen een marketing georiënteerd bedrijf. Je weet hoe inzichten uit data bij kunnen dragen aan beslisprocessen en je hebt al eerder aantrekkelijke dashboards en visuals gemaakt die marketeers een stap verder hebben geholpen. Vanzelfsprekend ben je ervaren met statistiek programma’s (SPSS), data management en analyse systemen.

Om succesvol te zijn in deze nieuwe rol binnen NBTC ben je:

 • Van nature gestructureerd
 • Gedreven en actiegericht
 • Communicatief vaardig
 • Leergierig en nieuwsgierig
 • Innovatief

Wij bieden

 • Een marktconform salaris
 • Een premievrij pensioen
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar
 • 31 verlofdagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband
 • Volledige reiskostenvergoeding woon-werk verkeer bij reizen met OV
 • Een brede, uitdagende baan met inhoudelijke ontwikkelingsmogelijkheden
 • De kans om het leukste product van Nederland te vermarkten: Nederland zelf
 • Een inspirerende werkomgeving op ons hoofdkantoor in Den Haag (naast Station Ypenburg).

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende rol? 

Als je overtuigd bent van je eigen kwaliteiten en een goede bijdrage kunt leveren aan het ontwikkelen van een datastrategie voor de destinatie Holland dan komen wij graag met je in contact! 

Reageer voor vrijdag 12 januari 2018 met daarin vermeld per wanneer je beschikbaar bent via:
https://ess.holland.com/PSPOnlineSollicitatieModule/SingleStepApplicationSollicitatie.aspx?v=VA96&r=7EDC8778-C68D-433D-9D2E-AAB855E762BC

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kees van der Most, Manager Research, via (+31) (0)70 370 57 05.
De eerste gespreksronde staat gepland op vrijdag 19 januari 2018. Op maandagochtend 22 januari 2018 vindt de tweede gespreksronde plaats. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Aanmelden Cloutoday