(Vervuld) ProBiblio - Beleidsonderzoeker Bibliotheken

Voor 32 tot 36 uur per week

Ben jij een onderzoeker in hart en nieren, met de nodige nieuwsgierigheid naar maatschappelijke vraagstukken en de manier waarop bibliotheken zich verder kunnen ontwikkelen? Dan is dit de baan voor jou!

De inhoud van de functie

Je werkt zowel zelfstandig als in nauwe samenwerking met andere disciplines aan een breed scala van onderzoeksvraagstukken binnen de bibliotheekbranche. De nadruk ligt hierbij op beleidsonderzoek naar onderwerpen als laaggeletterdheid, eenzaamheid of sociale cohesie.

Hiervoor zet je allerlei onderzoeksmethoden in, zoals literatuuronderzoek, deskresearch, online vragenlijsten en persoonlijke interviews. Opdrachten komen zowel van de bibliotheken, provincies als van collega’s.

Wij zoeken

  • Een ervaren beleidsonderzoeker die bekend is met verschillende bronnen en methodieken om maatschappelijke vragen te beantwoorden.
  • Iemand die zowel analytisch sterk is als het vermogen heeft cijfers te vertalen naar informatie, advies en praktische toepasbare oplossingen voor de klant. Je bent je daarbij steeds bewust van het doel en de mogelijkheden van de klant.
  • Een enthousiaste, nieuwsgierige collega met sterke communicatieve en sociale vaardigheden. Je kunt op verschillende niveaus communiceren en vindt het leuk om samen te werken met een diversiteit aan expertises, mensen en typen organisaties.
  • Je bent ondernemend en neemt initiatief om tot vernieuwing of samenwerking te komen. Je ziet kansen in de markt en in de maatschappij en weet deze te vertalen naar mogelijkheden voor ProBiblio. Hierbij ben je je bewust van diverse belangen en het complexe werkveld van ProBiblio.
  • Je weet goed de juiste kanalen in te zetten waarmee je behaalde resultaten uitdraagt en jezelf en het team profileert in de markt.

Wij bieden

Een functie met veel zelfstandigheid, ruimte voor eigen inbreng en een afwisselend takenpakket. Je komt in een enthousiast team met 5 onderzoekscollega’s; daarnaast maak je deel uit van een unit met diverse disciplines waar je mee samenwerkt en van kunt leren. ProBiblio is een informele en persoonlijke organisatie en biedt goede mogelijkheden voor opleiding en training. Verder krijg je een laptop en mobiele telefoon tot je beschikking. Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.899 bruto bij een aanstelling van 36 uur.

Kwalificaties

  • Afgeronde relevante HBO/WO opleiding
  • Tenminste vier jaar werkervaring als beleidsonderzoeker, bij voorkeur aan bureauzijde
  • Ervaring met diverse kwantitatieve onderzoeksmethoden en software (incl. Excel en SPSS), en kennis van kwalitatieve methoden
  • Projectmatig werken en resultaatgericht
  • Organisatie- en omgevingssensitief

Over ProBiblio

ProBiblio is een actieve en innovatieve netwerkpartner voor het openbaar bibliotheekwerk in de provincies Noord- en Zuid-Holland. Het is onze opdracht om vernieuwingen te realiseren met en voor de bibliotheken in beide provincies. Daarbij zorgen wij voor het optimaal benutten van alles wat ontwikkeld wordt en organiseren wij samenwerking en kennisuitwisseling binnen onze netwerken.

Informatie en reacties

Voor toelichting op deze vacature kun je contact opnemen met de teamleider van Marktkennis, Berthy Nijhuis, tel 06 – 1298 4511. Stuur je gemotiveerde sollicitatie en CV met vermelding van de functietitel naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., t.a.v, Berthy Nijhuis. Sollicitaties moeten uiterlijk 25 april 2018 in ons bezit zijn.

Sollicitaties door ZZP-ers en kandidaten via werving- en selectiebureaus nemen wij niet in behandeling.

Aanmelden Cloutoday