GfK - Senior consultant mediaonderzoek

Locatie: Amstelveen, Manager: Liesbeth Nekkers, Vacaturenr: NL-2018051

Job description:

Bij GfK zijn wij op zoek naar een Senior Consultant Mediaonderzoek voor het GfK Cross Media Link (GXL) team. Heb jij passie voor mediaonderzoek en heb je interesse in alles wat met (digitale) mediaontwikkelingen te maken heeft? Solliciteer dan direct.

GfK staat bekend om onderzoek naar het bereik en de impact van media. Wij verzorgen onder andere het onderzoek naar de dagelijkse kijkcijfers en naar het bereik van radio, print en internet. De vijf miljard euro die jaarlijks in de Nederlandse advertentiemarkt aan media worden besteed worden op basis van deze onderzoeken verhandeld. In totaal werken ongeveer vijftig collega’s aan deze mediaonderzoeken.

Met GXL hebben we een nieuwe stap gezet in het passief meten van mediagedrag van consumenten op verschillende platformen en apparaten. Met innovatieve technieken brengen we het cross-mediale klantgedrag in kaart, op alle mogelijke devices. Door de overlap met andere GfK-panels kunnen bovendien unieke analyses gedaan worden en bijvoorbeeld effecten van media exposure of mediagebruik op aankopen van de consument inzichtelijk gemaakt worden. Op deze manier kunnen we inspelen op de klantbehoeften en de belangrijkste Key Business Questions van de klant beantwoorden.

Je rapporteert aan de Media Measurement Lead van GfK Nederland.

Wat doe je?

 • Je zorgt ervoor dat GXL projecten efficiënt en effectief worden uitgevoerd conform de contracten met de opdachtgevers;
 • knelpunten die zich voordoen tijdens de uitvoering van het project worden snel door jou gesignaleerd en daar waar mogelijk direct opgelost of gerapporteerd. Om te komen tot het beste resultaat ben je continu op zoek naar vernieuwende/creatieve methoden en technieken;
 • je hebt financiële verantwoordelijkheid en bepaalt mede de lange termijn strategieën van de afdeling;
 • klantvragen vertaal je naar heldere voorstellen, je draagt relevante oplossingen aan en bewaakt en stroomlijnt (financiële) processen & je neemt actief deel aan klantmeetings;
 • je stemt planning/werkzaamheden af met alle betrokken afdelingen;
 • je laat data-analyse uitvoeren en vertaalt deze naar impactvolle rapportages;
 • je geeft functionele aansturing aan projectleider.

Wie ben je?

 • Je hebt een Universitaire achtergrond, met minimaal 5 jaar werkervaring en commerciële kwaliteiten;
 • voor het succesvol onderhouden van het onderzoek is een hoog kwaliteitsbewustzijn nodig en dien je om te kunnen gaan met strakke deadlines;
 • je bent in staat om complexe, veeleisende projecten intern aan te sturen;
 • je hebt aantoonbare ervaring als projectleider van complexe onderzoeksprojecten;
 • ervaring op het gebied van mediaonderzoek, met name op het gebied van digital is een pré.

Verder beschik je over de volgende competenties: je bent probleemoplossend, zelfstandig en analytisch sterk, je bent flexibel en gedreven.

About us

We zijn een betrouwbare partner voor onze klanten en helpen hen met het maken van betere op feiten gebaseerde beslissingen om hun business te laten groeien. We hebben een gepassioneerde focus op het achterhalen van klantbehoeftes en verbeteren hun kennis door de beste digitale onderzoeksoplossingen van de wereld. We doen dit door data van alle bronnen te integreren en door inzicht te verstrekken in analyses van hun belangrijke zakelijke vragen. Dit noemen wij Growth from Knowledge.

Neem je toekomst in jouw handen. We waarderen vaardigheden en talenten en we supporten ontwikkeling binnen onze internationale teams. We bieden een enerverende en bevlogen werkomgeving die mensen samenbrengt en innovatie aanmoedigt. Als een vertrouwde leider in marktonderzoek aanwezig in meer dan 100 landen, weten we wat het hart van de consumers sneller laat kloppen – globaal en lokaal. We werken op projecten voor succesvolle organisatie in online in elke grote industrie.

We bieden informele cultuur in een energieke en dynamische omgeving met een breed klantportfolio, ruimte voor zelfstandigheid en een flexibele werkplek.

Contact Application:

Heb je interesse in deze functie? Stuur een korte motivatie en jouw cv naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden Cloutoday